Острите или хронични болки са изпитание за много хора. коМра е безопасно, неинвазивно и високо ефективно средство за третиране на болка. Ще видим как тя може да донесе облегчение.

ЦЪКНЕТЕ ТУК, за да видите специалната ни оферта за коМра Палм устройството.

Въведение

Заради начина, по който коМра работи с нервите, а също и на дълбоко клетъчно ниво, тя може да повлияе благотворно на много видове болка: от спортни травми до мигрени и от изгаряния и други кожни болки до болки в гърба.

За повече информация свалете електронната коМра книга

коМра терапията комбинира нискоинтензивен лазер с лечебните излъчвания на цвета, магнетизма и (при Делта) ултразвука, за да лекува болка и много други неразположения. За повече информация вижте нашата блог статия коМра за начинаещи.

Болката и нейното лечение, както и всички здравни проблеми, е нещо много индивидуално. Отговорът на всяко едно лечение, включително коМра терапията, зависи от възрастта, общото здраве и всички други активни към момента фактори.

коМра терапията е напълно безопасна и не е възможно да се прекали с нея, но тя е донякъде подобна на зареждане на батерия. Ако оставим батерията да се зарежда три дни, тя няма да стане по-заредена. По подобен начин често пъти чести и кратки коМра лечения дават оптимални резултати и удължени процедури не значи по-бърз или по-добър целебен процес.

В Ръководството на потребителя на коМра терапията има много протоколи за болка, но освен тях за локализирана болка работи следният прост подход:

  • Намерете точката на най-силна болка и я третирайте заедно с 4 околни точки.
  • Тази точка на интензивна болка може да се мести от ден на ден.
  • Ако знаете нещо за така наречените “спускови точки” (trigger points) можете да ги използвате.
    If you have knowledge of trigger points, these can be used very effectively as points for the coMra therapy
  • По подобен начин акупунктурните точки, третирани с коМра терапията, дават много добри резултати.
  • Силната болка (като от скъсани мускули или изгаряния) може да се третира по няколко пъти на ден (ако имате устройството вкъщи)
  • Хроничната болка отдруга страна може да се третира един-два пъти седмично.

hand painОсвен локалното лечение е добре да се обръща внимание на по-общите системни нужди. При ревматоидния артрит например, локалното лечение на възпалените стави ще намали значително болката, но е важно също така да се адресира автоимунната компонента на заболяването. Затова е добре да се прави и автоимунен протокол.

Болка и регенериране

Болката често е свързана с увреждания на нервите или тъканите. коМра не само облегчава болката, но и подпомага регенерацията на клетките.
“коМра терапията презарежда енергията на клетките. Просто казано, коМра Презарежда батериите Ви. Комбинираното действие на инфрачервения лазер и магнитното поле стимулира клетъчния метаболизъм, по-конкретно синтеза на аденозин трифосфат (АТФ). АТФ е универсалното гориво, използвано от всички клетки за нормалното им функциониране. Болните клетки не са на оптималното си функционално ниво поради липса на кислород, или хранителни вещества, или енергия, или просто поради физическо увреждане. коМра терапията увеличава синтеза на АТФ в клетките и по този начин ги стимулира отново да заработят оптимално.Здравите клетки се лекуват сами! Т.е. възстановява се естественият процес на само-лечение, който е присъщ на всички тела, в частност клетките и тъканите отново започват да се регенерират..”1

comra for pregnancyБлагодарение на забележителното си регенеративно действие коМра се е доказала като високоефективен метод за намаляване на времето за възтановяване след операция, увеличавайки скоростта на регенериране на тялото. Там тя също така значително намалява образуването на белези. Дори стари белези могат да бъдат редуцирани.