comra FAQs logo

Често задавани въпроси

Кохерентното мулти-излъчване (коМра) в напълно бязопасна и неинвазивна терапия, която по ефективен и уникален начин комбинира доказаните способности на нискоинтензивния (или студен) лазер, цветни LED светлини, магнетизъм и нискоинтензивен ултразвук за по-бързо и всеобхватно лечение и болкоуспокояване.
коМра терапията широко се използва например за болкоуспокояване и регенериране на клетките и тъканите, при това без отрицателни странични ефекти.

Може също така да използвате коМра за широко многообразие от болежки – нови или хронични. Това работи, понеже всъщност предоставяте енергетична подкрепа на клетките, а метаболизмът на клетките, били те мускулни, костни, нервни или други, е един и същ. Всички клетки имат еднакви основни нужди, за да функционират правилно и да се само-поправят. Можете да погледнете нашето подробно Ръководство, където са изредени много болежки.

Тъй като коМра терапията дава на тялото енергетична подкрепа, тя е идеална за издигане на вродените имунни и регенеративни способности на тялото. По тази причина много атлети разчитат на коМра да се върнат във форма по-бързо след травма или заболяване.

И понеже е лесна за използване, гъвкава, не-токсична и безопасна, може уверено да се използва от цялото семейство вкъщи, кокто и на малки деца, възрастни и животни.

Освен че може да лекува главното Ви заболяване, болка или възпаление, има и много други начини, по които коМра може да Ви помогне.

Следва списък на някои от главните ползи:

 • Облегчаване на симптомите, облегчаване на болката, рецуциране на схващанията, облегчаване на уморени или натъртени стави и мускули, ускоряване на възтановяването и намаляване на белезите след операция.
 • Намаляване на умората, подобряване функционирането на органите, подобряване на храносмилането, подобряване на захранването с кислород на кръвта и тъканите, увеличаване на издържливостта, подобряване на възтановяването след работа и тренировка, подобряване на кръвообращението.
 • Редуциране на стреса, подобряване качеството на съня, усилване на имунната система.
 • коМра терапията работи много добре с други терапии, например рехабилитацията и е съвместима с повечето медикаменти.
 • Няма нужда от специална подготовка: може да я използвате “направо от кутията” и да получите резултати.
 • Спестявате време и пари, докато се лекувате сред комфорта на дома си.
 • Мрежа за поддръжка след покупката.
 • Достъп до глобалната платформа comra.life
Тялото може да се излекува, но често се нуждае от поддръжка, за да го направи ефективно. Основните биоенергетични ефекти на коМра терапията включват:

 • коМра предоставя енергетична подкрепа за заболелите или увредени клетки да възтановят своите функции, като повишава ефективността на производството на универсалното гориво за живите клетки: АТФ молекулата.
 • Стартира нервохимични каскади и метаболни промени, които събират подкрепа за всички важни системи на организма.
 • Осигурява синергична стимулация на ключовите процеси във всеки тип клетка или тъкан.

Специално свойство на коМра терапията е, че леченията често комбинират локално приложение, където се проявяват симптомите, със системно приложение, което увеличава общото здраве на тялото и подобрява локалните лечебни ефекти.

Което е по-важно, коМра терапията не се меси в работата на тялото, а просто асистира неговата естествена способност да се само-изцелява.

Да, има изчерпателно Ръководство на потребителя, което е много ясно и лесно за следване. Повече от 200 болежки са изредени в Ръководството, като то включва картинки, на които е показано кои точки да се третират, на каква честота и за колко време.

коМра терапията се прилага посредством коМра Делта или коМра Палм: леки и компактни устройства, проектирани да са безопасни и лесни за употреба. Те имат само три бутона и всеки може да ги използва. Просто поставете коМра устройството директно върху кожата, натиснете бутон и процесът започва.

Понеже коМра не се меси на естествените процеси на тялото, тя е нежна, безопасна и неинвазивна терапия, която е проста и лесна за приложение. Не е проектирана да се усеща и макар някои по-чувтвителни хора да имат тънки усещания, повечето не усещат нищо по време на процедурата. Освен това усещанията не са важни: лечението се случва така или иначе.

Лечебните ефекти на коМра могат да се проявят след минути (напр. увеличаване на АТФ) или пък след семицици (изражението на ДНК, стимулиране на стволови клетки). При някои болежки може да се усети подобрение след минути или часове, например облегчаване на болката, намаляване на оттока, увеличаване на подвижността и пр. При други пък като възтановяване на тъкан например, може да трябват няколко дни или седмици процедури, за да се усети подобрение.

Това зависи от заболяването. Ръководството е написано главно за домашни потребители и в техния случай се препоръчват ежедневни процедури. Професионалстите от друга страна обикновено правят по една, две процедури седмично.

За остри заболявания и контузии изобщо казано е най-добре да се правят много и кратки процедури, колкот може по-скоро след възникване на проблема.

За заболявания, които вече са хронифицирали, е най добре да се следват инструкциите на Ръководството. Като цяло се правят курсове по една, две седмици с дълги почивки, за да може тялото да си поеме лечението, но при хронични заболявания първият курс трябва да продължава, докато настъпи видимо подобрение.

Не, тялото ще поеме само колкото има нужда. Така че и да няма полза от по-дълга процедура, със сигурност няма да има и вреда. (Освен в специални случаи: например сърцето не трябва да се третира два пъти в един и същи ден.)
Няма негативни странични ефекти. Едно от най-благоприятните свойства на коМра терапията е, че тя не се меси на естествените процеси на тялото. Това означава, че всеки може да я използва безопасно.

В Ръководството има няколко – доста малко – мерки за безопасност, като само една е наистина важна: Никога не насочвайте към очите!

Цените са приблизително като навсякъде:

коМра Палм,
коМра Делта

с малко намаление, че купувате от нас. Но, за да го получите трябва да се свържете с нас по някой от многото начини достъпни на тази страница.

коМра Делта има 2 години гаранция, а коМра Палм 18 месеца.

Ако се използва грижливо, очакваният живот на устройствата е 15 години (до изчерпване на лазерния диод).

Не са нужни консумативи.

Няма разходи по поддръжката.

коМра Делта се чисти най-лесно с памучен парцал, натопен в колоидно сребро или 70% медицински спирт.

коМра Палм се чисти с кислородна вода

Можете да ни се обаждате със всякакви въпроси.

Ако знаете английски, е добре да се запишете на comra.life.

По пощата или с куриер.