коМра е високоефективна неинвазивна алтернатива на медикаментите за облегчаване на болки в гърба, тазобедрениете стави и раменете. Тези болки могат да бъдат изтощителни и те са в то 10 на болежките с най-голямо отрицателно влияние в световен мащаб върху работоспособността. В тази статия ще видим как нискоинтензивната лазерна терапия се използва за лечение на болки в гърба и как коМра терапията, която освен лазер инкорпорира и магнетизъм, светлина и ултразвук, наистина помага.

ЦЪКНЕТЕ ТУК, за да видите специалната ни оферта за коМра Палм устройството.

Болки в гърба

През 2010 Световната Здравна Организация проведе проучване, наречено Глобална тежест на заболяванията, в което поставя болките в долната част на гърба сред десетте най-“влиятелни” болести и травми, по критерия DALY1 (години от живота, повлияни от заболяването) в световен мащаб. Продължителността на болките в долната част на гърба е оценена на 60,70% от целия жизнен цикъл в индустриализираните страни.2

За повече информация свалете електронната коМра книга.

Все повече научни изследвания потвърждават ползите от използването на нискоинтензивна лазерна терапия и фотобиомодулация (терапия с цветни LED светлини) за лекуване на силна и хронична болежки в долната част на гърба.

коМра терапията комбинира нискоинтензивен лазер с целебните излъчвания на цвета, магнетизма и ултразвука, за да лекува болка и много други неразположения. За повече информация може да погледнете нашата уводна блог статия коМра за начинаещи.

Както всичко, свързано със здравето, болката и нейното лечение е нещо много индивидуално. Откликът на всяка една терапия, включително коМра, зависи от възрастта, общото благосъстояние и всички други фактори, съществени към дадения момент.

Сарика от Южна Африка третира скъсаните си коленни връзки с коМра Делта. Тя също така третира разместен диск в долната част на гръбначния й стълб. Тя успява да възтанови здравето и подвижността си и не ѝ се налага да се подложи на препоръчаната от ортопеда ѝ операция.3

Болки в и травми на тазобедрената става

hip-painТазобедрената е една от най-сложните стави в човешкото тяло. Възпалението ѝ е най-честата причина за симптоми като оттичане и вдървеност, водещи до ограничена подвижност на ставата. Напредването на възрастта също може да бъде фактор, тъй като гъвкавите тъкани в тялото с времето губят своята еластичност. Ако не бъдат лекувани, възпалениято на сухожилията и хрущялите завъшват с кръпки от съединителна тъкан, което влошава качеството на ставите.

коМра терапията е ефективен и неинвазивен метод за целене на хълбочни болежки независимо от причината им. Лечебните протоколи от Ръководството на потребителя на коМра терапията важат и за травми и за артрит.

Štěpán Janáček

Щепан Яначек – чешки шампион в овчарския скок – е диагностициран със силна стафилококова инфекция, придружена с възпаление на тазобедрената става. След хоспитализация и антибиотично лечение за премахване на стафилококите, Щефан започва да прилага коМра Делта ежедневно. След три седмици обхватът на движение на тазобедрената му става се възтановява до 90% и болката намалява. Той казва: “опитът ми с Делта лазра е най-положителният до сега в кариерата ми от всички средства за реабилитация, които съм пробвал.”

Замръзнало рамо

Синдромът на замръзналото рамо (адхезивен капсулит) е често срещано заболяване, причиняващо болка, скованост и ограничаване на мобилността на раменната става. То може да доведе до значителна инвалидност, която се влошава с времето, ако не се вземат мерки. Причините за това заболяване не са известни, но е ясно, че има някакъв възплаителен процес.

frozen-shoulder

Рамото има най-гоял обхват на движения от всички стави в тялото. Изтънчената архитектура на меките тъкани в рамото не само осигуряват неговата изумителна гъвкавост, но и го правят податливо на травми и износване. Стандартните опции за лечение включват анти-възплаителни медикаменти, кортикостероидни инжекции и физиотерапия като времето за редуциране на проблема се оценява на 2 до 3 години.4

коМра терапията е доказала високата си ефективност при третиране на раменни болежки, включително замръзнало рамо.

Проучване на ефективността на нискоинтензивната лазерна терапия за лекуване на замръзнало рамо, извършено през 2008-а година, отчита съществено редуциране на болките в рамото и инвалидния индекс, както и забележимо подобрение на обхвата на движение.5

коМра терапията е супер целебен подход за широк крък мускулно-скелетно болежки – от спортни травми до хронични заболявания.