Страдате ли от хронична болка? Може би сте уморени да гълтате лекарства, за да се справяте с изтощаващите симптоми?! коМра терапията предлага безопасен и високоефективен метод за лечение и на остра, и на хробична болка.

ЦЪКНЕТЕ ТУК, за да видите специалната ни оферта за коМра Палм устройството.

Болката е индикатор за някакъв дисбаланс, контузия или болест. Тя е съобщение от тялото, казващо: “Внимание!” Разбира се, всички изпитваме болка от време на време и си имаме някакви тактики за справяне с болка, обаче хроничната болка е по-голямо изпитание.

За повече информация свалете електронната коМра книга.

Според класификацията на медицинската наука, хронична е такава болка, която продължава повече от 6 месеца. Изследвания оценяват, че повече от милиард и половина души по света страдат от хронична болка и че хроничната болка мъчи почти една четвърт от населението на САЩ1. В ЮАР, където се правят много по-малко статистики, е оценено, че болките в гърба струват на бюджета повече от 2 милиарда ранда годишно. Болката в гърба е също така водещата причина за инвалидност на работниците между 19 и 45 години2.

Преобладаващите методи за контрол на хроничната болка са все по-проблематични. Проучване на Американската фондация за справяне с болката3 от 2006 година на извадка от страдащи от хронична болка, използващи предписан опиоид за контролирането ѝ, посочва:

  • Почти две трети от изследваните (59%) отбелязват негативен ефект върху общото им удовлетворение от живота.

  • Повече от три четвърти от пациентите (77%) се чувстват депресирани.

  • 70% казват, че трудно се концентрират.

  • 74% усещат енергийното си ниво подкопано от болката.

  • 86% отчитат неспособност да спят добре.

Страдащите от хронична болка откриват, че използването на медикаменти за потискане на симптомите е все по-незадоволително решение. Макар медикаментите да са ефективни за някои пациенти, например страдащите от болка в терминалните стадии на заболяване като рак или пък такива с тежки контузии, при продължителна употреба опиатите водят до пристрастяване и силни странични ефекти като депресия, запек, гадене, сънливост и проблеми с дишането.

AБезопасна и ефективна алтернатива

За щастие за третиране на болката има не толкова скъпа и напълно безопасна алтернатива и тя е тейнологията, основана на нискоинтензивен лазер, известна като LLLT или фототерапия. Всепризнат е успехът на нискоинтензивините лазери в контролирането на болката при многобройни неразположения – остри и хронични. Публикувана в The Lancet през 2009 година статия за третиране на болката във врата казва: “Болката във врата е разпространено и скъпо струващо на здравната система заболяване, за което фармакологичното лечение дава малко доказателства за ефективност, но много за странични ефекти.” Статичта заключава: “При остра болка LLLT я редуцира незабавно след лечението, а ефектът при пациенти с хронична болка трае до 22 седмици след приключване на курса на лечение.”4

В “Phototherapy and the Peripheral Nervous System” Д-р Роберта Чоу обяснява защо нискоинтензивната лазерна терапия (LLLT) е ефективна при лечението на различни типове болки: “…освен на самия нерв, фототерапията влияе на всички клетки и тъкани в района на облъчването и това многообразие на ефекти допринася за общото подобрение на пациента.”5

Т.е. поради действието на лазера както върху нервите, така и на дълбоко клетъчно ниво, LLLT повлиява благотворно различни типове болка: от спортни травми до мигрени и от изгаряния и рани до болки в гърба.

Историята на Черил

Сред многото свидетелства за ефективно третиране на болката с коМра терапия това на Черил е първокласно. Черил е диагностицирана с множествена склероза през 1999 и с години изпитва различни типове болка, включително кожна болка, локализирана болка и болка в цялото тяло.

През септември 2010 Черил започва да използва коМра терапия да лекува болката си, както и главното си заболяване. През февруари 2011 тя пише, че болката ѝ е под контрол и че изпитва много други ползи, като способност да спи цяла нощ, отново да работи в градината си и да ходи без бастун.

Подходи за третиране на болката с коМра

Ето някои указания за третиране на хронична болка с помощта на коМра:

  • Третирането на локална болка е – в общия случай – съвсем праволинейно. Просто идентифицирайте точките на най-силна болка и ги третирайте заедно с още четири-пет точки наблизо.
  • Често една-две процедури са достатъчни. Когато има нарушение и деградация на тъканта обаче, може да трябва повече време. Необходимо е постоянство с леченията, за да може да се осигури необходимата подкрепа за регенерирането на тъканта.
  • Експериментирайте с дължината на леченията, както и с тяхната честота. Правете колкото трябва процедури, за да получите облегчение. Различните честоти също имат различни ефекти – изпробвайте ги.
  • За типовете болка с комплексен произход като фибромиалгия и диабетна невропатия има набор от системни лечения.

Ако имате въпроси, винаги може да се свържете с нас!

1 and 3 www.painmed.org/patient/facts.html

2 www.health24.com/medical/Condition_centres/777-792-1078-1611,42081.asp

4 The Lancet, Volume 374, Issue 9705, Pages 1897 – 1908, 5 December 2009

5 Photomedicine and Laser Surgery: Volume 29, Number 9, 201; Mary Ann Liebert, Inc. Pp. 591–592 DOI: 10.1089/pho.2011.9904