Глобалната ковид криза очерта необходимостта от по-голяма самодостатъчност що се отнася до личната грижа за собственото здраве. Болниците са претоварени с ковид случаи и много процедури се отлагат. Също така хората се страхуват да ходят на лекар. В тази ситуация как бихте могли да поемете повече отговорност за своето здраве стоейки на сигурно място у дома? Един от начините е коМра терапията.

ЦЪКНЕТЕ ТУК, за да видите специалната ни оферта за коМра Палм устройството.

Самодостатъчност в условията на глобална криза

В скорошен уебинар Д-р Аржан Суразаков, директор на научния отдел на Radiant Life Technologies, изказва идеята, че Ковид-19 пандемията е отражение на състоянието на глобален имунодефицит, в което се намираме.1 Тази ситуация възникна от начина на живот в много общества: бързи обороти, стрес, нездравословна диета, лош сън. Всички подобни фактори допринасят за компрометиране на имунната система, което ни излага на по-голям риск от болести и инфекции.

За повече информация свалете електронната коМра книга.

Ковид-19 пандемията поставя на фокус несъстоятелността на начина ни на живот: от личните ни навици до колективните парадигми, сред които функционираме.

Поемане на отговорност

“В крайна сметка отговорността за грижата за здравето на индивида е негова лична, а не на лекаря, технологията или здравната система. Затова коМра устройствата са проектирани да бъдат ефективни, лесни за употреба и безопасни. Това е необходимо за дългосрочно добруване, понеже холистичното лечение на даден човек надминава възтановяването на тялото и стига до по-дълбоките причини за заболяването, коренящи се в светогледа и начина на живот. Без да се усвои ново знание за себе си, и да се приложи това знание в поведението, тялото ще продължи да акумулира увреждания и болестта може да се върне.”2

В наскоро публикуваната си кнога coMra-Therapy: Healing with Coherence Д-р Суразаков многократно подчертава, че едно от ключовите вдъховения и мотивации за коМра технологията е желанието да се даде възможност и окуражаване на хората да поемат в свои ръце по-голяма отговорност за здравето и добруването си. Предоставяйки технология, която подпомага естествените способности на тялото за самолечение и регенериране, коМра терапията допринася за промяна на парадигмата в здравеопазването къ такава, в която всеки е способен да подкрепя тялото си по уникалния начин, необходим за оптималното му функциониране и добруване.

women
Той също така признава важността на множеството нива, влияещи на здравето, като психологическото и емоционалното състояние и как те влияят на физиологическите неразположения. коМра терапията допринася за холистичното лечение, което взима под внимание всички нива на добруване. И най-съществен фактор във всичко това е готовността и желанието на индивида да поеме отговорност за своето здраве.

коМра терапия, имунитет и Ковид-19

От клинична гледна точка Ковид-19 се характеризира с бързо развитие на имуно-подтискане. При вече налична имунна недостатъчност болестта прогресира до пневмония и по-нататъшно утежняване.1

Скорошни проучвания в Китай показват, че коронавирусът действа върху лимфоцитите, в частност Т-лимфоцитите, и пациентите, заболели от Ковид-19, имат съществено по-висока имунна недостатъчност от другите.

Затова подкрепата за имунната система е от ключово значение за превенцията и лекуването на Ковид-19.

За тази цел коМра терапията е безценен инструмент за грижа за себе си, който може безопасно и лесно да се използва продължително време.
Няколко медицински изследвания3 показват, че нискоинтензивната лазерна терапия съществено увеличава количеството и активността на Т-лимфоцитите и неутрофилите. Това е само един от положителните ефекти от коМра.

Какво да правим, за да се пазим здрави?

Да спрем утечките на енергийни резерви.

Ако приемем, че тялото има 100% енергийни резерви да върши работата си, както и да посреща спешните нужди, е важно да знаете къде се хабят тези енергийни резерви. Най-добре е да имаме колкото може повече енергийни резерви, за да може в случай на инфекция или други компрометиращи здравето ситуации тялото да има достатъчно резерви и имунната система бързо да превключи на висока скорост и да се справи с предизвикателството.

Фактори, които подкопават енергийните ни резерви2:

Непроизволна активност Допълнителна енергийна цена (% от общата енергийна цена на здрав човек)
Възпаление 25-60% (от леко възпаление до сепсис)
Хронично леко възпаление (напр. Хепатит Ц) 10%
Остра болка До 60%
Хронична болка 15%
Психологически стрес До 30%
Нарушения на съня До 30%
Тревожност До 10%

Добре е да помислим как горните влияят на енергийните ни резерви и как да регулираме поне някои от тях.

Изграждане не функционалния резерв: превенция и третиране с коМра

Използвайки коМра терапията можем да изградим функционалния резерв на тялото. “Понятието функционален резерв отразява до каква степен функционирането на дадена клетка, орган или тяло може да бъде интензифицирано в отговор на по-голямо натоварване или нараняване.”2

коМра терапията е ефективна за множество здравословни проблеми, понеже е насочена към подкрепа на редуцирания функционален резерв, който позволява само-поправянето на тялото, вместо да се занимава с конкретните симптоми и патогени. По този начин предлагаме най-добрата възможна подкрепа на тялото, позволявайки му да прави това, което умее най-добре: да се само-лекува.

коМра е практичен и безопасен инструмент, който може да бъде инкорпориран в ежедневните грижи за здравето, давайки ни сила да бъдем здрави.

1 Evolving self-sufficiency. Telemedicine with coMra therapy.

2 Dr Arzhan Surazakov. coMra Therapy: Healing with Coherence.

3 https://www.nature.com/articles/nrrheum.2017.172