Кой е най-добрият начин за борба с вируси? Включително Ковид-19.

ЦЪКНЕТЕ ТУК, за да видите специалната ни оферта за коМра Палм устройството.

Нашите индивидуални и уникални имунни системи

Нашата защита номер едно срещу кой да е вирус или бактерия, включително Ковид-19, е собствената ни имунна система. Усилвайки и подкрепяйки имунитета си, ние помагаме на тялото си да работи оптимално. Работата му включва да ни пази от патогенни и да ни държи здрави.

За повече информация свалете електронната коМра книга

В предишна блог статия разгледахме как работи имунната система и как коМра терапията поддържа тази непрекъснато развиваща се система. Вднъж разбрали биологичните аспекти, е важно също така да разберем, че нашият имунитет се влияе и от не-физически фактори. Ние сме психо-физиологични същества и затова нашите мисли и емоции влияят на имунната система също толкова, колкото и физическите дразнители.1

За здрава и силна имунна система трябва да отчитаме индивидуалните разлики между нас, както и нашите уникални обкръжения. Сиреч, което работи за съседа, не е задължително да работи за нас. Намирането и установяването на балансиран начин на живот, позволяващ оптимално функциониране на имунната система, изисква известно себе-изследване в смисъл “какво е добро за нас” и като как усещаме “оптималното” здраве. Нашата имунна система е резултат на динамичен баланс, който се настройва, докато учим кое е добро за нас и как да го постигнем.

коМра терапия за настинка, грип и коронавирус

коМра терапията е високоефективен метод за подкрепа на имунната система. Той може да се прилага в комфорта на дома Ви и по всяко време.

Ако започнете да се чувствате не съвсем добре или да изпитвате първите симптоми на инфекция като втрисане, кашлица или болки в гърлото, започнете следната програма, колкото може по-скоро. Това е критичното време, в което имунната система превключва от дремещо състояние в пълна активност. (За да минимизирате разпространението на инфекцията сред семейството си, спазвайте указанията за почистване на коМра устройството.)

Имунна подкрепа 3

Лечебна програма за настинка, грип и коронавирус.

 • Универсално 3 на всеки 4 часа освен по време на сън;
 • Универсално 2 веднъж дневно;
 • Ако имате главобол, добавете Универсално 1, 1-2 пъти дневно;
 • Ако имате проблеми с дихателните пътища, добавете Пулмология 1, 1-2 пъти дневно;
 • Ако Ви тече носа, добавете Уши-нос-гърло 1, 1-2 пъти дневно;
 • Ако Ви боли гърлото, добавете Уши-нос-гърло 8, 1-2 пъти дневно;

Правете това, докато състоянието Ви се подобри съществено. След това продължете още една седмица с програмата, дадена в Превантивна подкрепа за имунната система.

Практически съвети за силен имунитет

Има някои фактори от начина ни на живот, на които трябва да обърнем внимание, за да може да заздравим и поддържаме в добро състояние имунната си система, особено когато тя работи здраво да ни предпази. Те включват, например2:

 • Стрес:
  immune support-1
  Състоянията на тревожност и стрес могат силно да отслабят нашия имунитет. Високите нива на кортизол, освободени в тялото в резултат на стреса, използват огромни енергийни ресурси. Това стартира верижна реакция, засягаща нивото на кръвната захар и сърдечно-съдовата система и може да увреди органите.
  Идентифицирайте причинителите на стрес в живота Ви в момента и намерете най-добрите достъпни Ви начини да се справяте с тях. Редуцирането на стреса е ключово за стабилизиране на имунитета.
 • Сън:
  Сънят е жизненоважен за общото ни физическо, умствено и емоционално здраве. Докато спим, имунната система прочиства токсините от тялото ни и клетките имат възможност да се целят, размножават и възобновяват. Ако не се чувствате добре, дайте на тялото и ума си колкото може повече почивка и си поспете здраво!
 • Умерени физически упражнения и дишане:
  Физическите упражнения подобряват работата на лимфната система, чревното здраве и помагат за елиминиране на токсините от тялото. Работейки с дъха, сме в състояние да променим емоционалното си състояние и да се свържем с физическото си тяло и състояние на съществото. И физическите упражнения, и преднамереното дишане могат да бъдат много полезни инструменти за само-регулиране в стресови ситуации и част от регулярна практика за вътрешна тишина и присъствие.
 • Здравословна диета и хранителни добавки:
  immune support
  Включете колкото може повече плодове и зеленчуци във всекидневната си диета. Чесънът, джинджифилът, куркумата и житната трева са отлични за усилване на имунната система и елиминиране на токсините. Пробиотиците и ферментиралите храни помагат за подобряване и поддържане на чревното здраве, което е ключово важно за имунната система. И пийте много вода! Видата е важна, за да могат кръвта и лимфата да текат свободно през тялото, както и за много от биологичните функции.
 • Какво да избягваме:
  Алкохолът и цигарите създават метаболични отпадъци в клетките и е добре да бъдат ограничавани.
  Alcohol and cigarettes create metabolic waste material in your cells and are best avoided. Прекалено запържените храни, глутенът, рафинираната захар и фабрично преработените храни често действат възпалително на тялото и поставят имунната система под напрежение.

Бъдете здрави, почивайте добре и се свързвайте! 🙂
1 Immune system as an evolving balance

2 11 Tips To Strengthen And Boost Your Immune System